Mrs Popeye


29 years old

friendly, suka senyum


Aug 15, 2011

ahlan wasahalan ramadhan AL-MUBARAK !!!



... SELAMAT BERPUASAAAAAA !!!!!!....


....now bulan posa..posa ke xnie?? korang jgn posa nyanyuk udah la yer?? nty penat nk gnti tu..hahaha...
..bulan posa ni bnda yg aku hadapi, tugasan untk final, mlayan kerenah M.K.A :) dan tlg my dad nega di bzar :) ..


bulan posa nie korang bersedekah x?? kenalah rjin2 bersedekah supaya amalan korang bertambah...
bulan posa ni, org dok ingt raya ja..berhabis duit sngup beli yg mahal untuk raya...korang x terpikir ke? org yg susah?? yg terpksa kais pagi kais petang tu??apa kata dari korang beli selendang ka tdung or baju yang berpuluh2 or beratus2 tu, lbih baik korang bersedekah.....bju bru sehelai ckuplah..ari lain tu korang pkai bju yg molek2 lg dlm almari korang...nk wtpelah mmbzir beli bnyak2..org susah tu lima tahun sekali klu dakpun dh koyak rabak dh..jadi apa kata korang beli baru kt diowang :) .atlest kita leh hppykan org yg tak berkemampuan..besar pahala tu.. nk tak dngar satu ayat nie ?? ...... sila bca di bwh  :)




Duit RM1 telah bertemu dengan RM50 dan bertanya: " uit,lama tak nampak, mana ko pergi?" RM50 menjawab, " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola, Naik STAR Cruise, gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, M'sian Idol..tempat2 cam tuh lah. Eh, ko camner lak?" RM1 menjawab perlahan seraya menunduk, "Hmm..biasa lah.. Balik-balik tempat sama.. surau, masjid, surau..(".)
--> agak2 bila RM50 nak pergi kat surau,masjid etc..?? (^_^)





.....so korang cmner plak??? jgn pkir korang je..yes i know tu duit korang n korang leh wt apa saja... cmne klu korang jdi mcm mereka, n then mereka jadi korang n pmikiran pun sama??? so renung2kanlah...selamat beramal :)
   

❤~Thanks for reading Coretan Hatiku~❤

2 info ged!k:

fiq. said...

yang citer pasal duit tu,menarik sangat,nampak sangat kita selalu bagi derma sikit2 je,,huhuuhhuhu.

tapi kalau nak belanje kan untuk hiburan dan seronok2,,mahal2 aje tak kesah pon kan

Along^Nurul said...

tau xpe..kadang2 ksian kan org yg x berkemammpuan..bila tngok sedih ja n pkir cmne lah klu keadaan kita cmtu :)